Pelastus- ja turvallisuustutkimuksen vuosikirja
Pelastusopiston Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalvelut toimittaa Pelastusopiston julkaisusarjaan Pelastus- ja turvallisuustutkimuksen vuosikirjaa.
Vuosikirja 2020 on ilmestynyt! Lataa uusin vuosikirja tästä –
Pelastus- ja turvallisuustutkimuksen vuosikirja 2020 (pdf)
Pelastus- ja turvallisuustutkimuksen vuosikirja 2019 (pdf)
Vuosikirjan tarkoituksena on tarjota pelastus- ja turvallisuusalan kotimaiselle tutkimukselle vuosittain ilmestyvä vertaisarvioitu julkaisufoorumi. Vuosikirjaan toivotaan tutkimuksia sisäisen turvallisuuden toimialalta. Tutkimus voi kohdistua esimerkiksi pelastusalan, poliisin, rajavartiolaitoksen, hätäkeskuslaitoksen, maahanmuuttoviraston tai kriisinhallinnan kentillä esiin tuleviin ilmiöihin. Eri toimialojen rajoja ylittävä sekä kolmannen ja neljännen sektorin toimintaan liittyvä turvallisuustutkimus on myös vuosikirjaan tervetullutta. Tutkimus voi olla empiiristä, teoreettista, käsitteellistä tai menetelmiä kehittävää. Se voi käsitellä toimialojen sisällöllisiä kysymyksiä tai laajemmin toimintaympäristöön liittyviä teemoja.
Kirjoittajakutsu vuosikirja 2021 (pdf)
Toimitusaikataulu vuosikirjalle 2021 on seuraava:
- 20.9.2020 mennessä maksimissaan 500 sanan mittaiset tutkimustiivistelmät lähettynä toimitukselle sähköpostitse: tutkimus(at)pelastusopisto.fi. Otsikoi viesti Vuosikirja / tutkimustiivistelmä.
- 30.9.2020 mennessä toimitus ilmoittaa tiivistelmien hyväksymisestä kirjoittajille ja antaa kirjoittajaohjeet.
- 14.12.2020 mennessä kirjoittajat lähettävät käsikirjoitukset toimitukselle, joka käsikirjoitukset läpikäytyään päättää niiden lähettämisestä vertaisarviointiin.
- 15.2.2021 mennessä vertaisarvioijat toimittavat palautteensa toimitukselle, joka käytyään palautteet läpi, välittää ne korjausehdotuksineen kirjoittajille.
- 19.4.2021 mennessä kirjoittajat ovat tehneet pyydetyt korjaukset käsikirjoitukseen ja korjattu versio on palautettu toimitukselle.
- Kesäkuussa 2021 vuosikirja julkaistaan Pelastustoimen tutkijatapaamisen yhteydessä
Lisätietoja vuosikirjaan liittyvissä asioissa: erikoistutkija Alisa Puustinen