10219 07 TAST-ryhmän EU MODEX -kenttäharjoitus

Kansainvälinen koulutus
Kurssiaika:
Kurssipaikka:
Hakuaika:
17.09.2023 - 23.09.2023
05.06.2023 - 18.06.2023

Kurssin kuvaus

Teknisen avun tukitiimin (TAST) kansainvälinen harjoitus. Suomesta harjoitukseen lähetetään lähtökohtaisesti 6 osallistujaa, osallistujamäärä täsmentyy osallistumisen varmistuttua ja yhteisen tiimin kokoonpanosta sovittaessa.

ModEx-harjoitukset on suunnattu pelastusmuodostelmille ja niiden tavoitteena on parantaa osallistujien ja muodostelmien valmiuksia toimia luonnonkatastrofien aiheuttamissa tehtävissä Euroopan unionin sisällä ja sen ulkopuolella. Harjoituksissa olennainen tavoite on myös pelastuspalvelumekanismiin kuuluvien muodostelmien ja tiimien yhteistyön edistäminen.

Kurssin tavoitteet

TAST osallistuu kerran vuodessa kansainväliseen harjoitukseen ja sen tavoitteena on tukea TASTin operatiivista valmiutta sekä lisätä asiantuntijoiden osaamista toimia TASTin jäsenenä kansainvälisessä toimintaympäristössä.

Harjoituksen järjestäjän määrittelemät tavoitteet: Täsmentyvät myöhemmin

Kohderyhmä

TAST asiantuntijat ja TAST koulutuspolulla olevat.

Valintaperusteet

Harjoitukseen valitaan ensisijaisesti sekä TAST peruskurssin (ent. erikoiskurssi), TAST jatkokurssin että leiritoimintakurssin suorittaneita asiantuntijoita. Toissijaisesti valitaan TAST peruskurssin ja leirikurssin suorittaneita asiantuntijoita.

Esitietovaatimukset

  • Kansainvälisen pelastustoiminnan peruskurssi tai muu vastaava osaaminen (hyväksiluku arvioidaan tapauskohtaisesti)
  • TAST peruskurssi
  • Leiritoimintakurssi

TAST jatkokurssin suorittaminen katsotaan eduksi.

Opetusmenetelmät
Kenttäharjoitus

Kustannukset

Koulutus, majoitus ja ruokailut ovat osallistujille maksuttomia. Osallistujille maksetaan 500 euron kenttäharjoituskorvaus ja matkat valtion matkustussäännön mukaisesti.

Hakeminen

Hae harjoitukseen hakuaikana vastaamalla Webropol-kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/A665B4BFDE525960

Accessibility